Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πάλι απο την αρχή!

Σήμερα έφυγε πάλι ο μπαμπάς μας για το επόμενο ταξίδι του με ημερομηνία επιστροφής σε περίπου 8 μήνες. Κάθε φορά το άγχος και η στεναχώρια του αποχωρισμού είναι ίδια,ποτέ δεν νιώθεις την ένταση της στιγμής εκείνης που κλείνει η πόρτα και ξέρεις οτι θα τον ξαναδείς μετά απο μήνες,να μειώνετε. Φυσικά το παιδί η μεγαλύτερη ανυσηχία μου για το πως θα το πάρει και πως θα αντιδράσει.
Την προηγούμενη φορά είχαμε πολλές διακυμάνσεις στην συμπεριφορά της.Τις αντιδράσεις της,τις απορίες και τα ξεσπασματά της όλα προσπαθούσα να τα χειριστώ όπως πίστευα εκείνη την στιγμή οτι έπρεπε.
Όλες οι μανούλες θέλουν να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Δεν πιστεύω οτι το ένστικτο είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος και επειδή έχω πάντα τρελή ανησυχία για τον αν χειρίζομαι τις καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποφάσισα αυτη την φορά να πάρω την γνώμη ειδικού. Επειδή φυσικά λεφτά δεν περισεύουν σε κανένα προσπάθησα να βρω την πιο οικονομική λύση για να πάρω συμβουλές απο κάποιον ειδήμων. Έχω υπέροχες φίλες οι οποίες ψάχνοντας μου βρήκαν την καλύτερη λύση για τα οικονομικά μου. Στην γραμμή 1056 απο το  Χαμόγελο του παιδιού υπάρχει 24/7 άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις και να σε συμβουλέψει για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί.
Η κυρία που μίλησε μαζί μου ήταν πολύ γλυκιά,διακριτική και άκουσε όλους τους παρανοικούς και μη φόβους μου,μιλήσαμε και με συμβούλεψε μα πάνω απο όλα με καθυσήχασε.Είναι πολύ σημαντικό σε περιόδους οπως αυτές που διανύουμε να ξέρουμε πως αν νιώσουμε οτι χρειαζόμαστε μια συμβουλή απο ειδικό ή κάποιον απλά να μας καθυσηχάσει ή και να μας ακούσει μπορούμε να το κάνουμε με ένα απλό τηλεφώνημα.
Εύχομαι να μην το χρειαστεί καμία ποτέ το τηλέφωνο,να είναι οι ζωές μας ήρεμες και να έχουμε πάντα τις απαντήσεις,απλά είναι όμορφο να ξέρεις πως αν θέλεις μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη μπορείς με ένα τηλεφώνημα να την έχεις.